A Fradi ellen a TV-ben is

Újabb nehéz összecsapás vár a Veszprémi KKFT-re az élvonalbeli kézilabda bajnokság következő fordulójában. Az a Ferencváros látogat újonc csapatunk otthonába, amely sokáig szorongatta a Telekom Veszprémet is és végül tisztes vereséggel távozott az arénából (39-25). A majdnem három hónapnyi kihagyás után Komlón újra pályára lépő VKKFT a két gólos (30-28) vereség tapasztalatait szeretné felhasználni a jelenleg jobb játékerőt képviselő fővárosiak ellen.

-Nem mi vagyunk a szombati összecsapás esélyesei, viszont minden mérkőzésből lehet és kell is tanulnunk – fogalmazott egyértelműen Tombor Csaba. – Nekünk az a dolgunk, hogy az ezekből a találkozókból szerzett tapasztalatokat tudjuk majd hasznosítani, megvalósítani azok ellen, akikkel szemben győzelmi esélyeink vannak. Ezért nekünk soha sincs előre lefutott meccs. Építkezünk a hibák javításából is.

Sajnos, a bajnokság összevisszasága miatt mostantól a sokkal erősebb ellenfelekkel méri össze tudását a csapat, hiszen a következő hét szerdára tervezett Dabas elleni hazai találkozó halasztva lett. Talán a Gyöngyös ellen összejöhet egy újabb bajnoki, ahol a hazaiak a két pont esélyesei. Utána következik a Telekom Veszprém és a Pick Szeged elleni visszavágó. Úgyhogy embert próbáló sorozat vár a fiatalokra karácsonyig. De egyelőre maradjunk a FTC elleni találkozónál.

-Nagyon jó érzés volt újra bajnokit játszani a hosszú kihagyás után, még akkor is ha vereséget szenvedtünk – emlékezett vissza a Komlón történtekre Bugyáki Dávid, a védekezés egyik alap embere, aki öt éve tagja a csapatnak. -Több apró hibán múlott csupán, hogy elmaradt a pontszerzés. Mentségünkre legyen mondva, hogy csak egy hetet tudtunk gyakorolni a hat a hat elleni játékban. A Fradi ellen sem lesz könnyebb dolgunk, hiszen ők sokkal jobban meccsben vannak, mint mi, de szeretnénk hasonlóan harcos erényeket megvalósítani, mint az eddigi mérkőzéseinken. Hajtós, futós meccs lesz és nem adjuk olcsón a bőrünket – tette hozzá a Pannon Egyetem mérnök – informatikus szakának 22 éves hallgatója, aki mostanság az online-oktatásban vesz részt diák társaival együtt.

Csapatunk szerencsés, hiszen már a harmadik bajnoki összecsapásuk kerül az M4 képernyőjére, ami további motivációt jelenthet a fiataloknak, hogy bizonyíthassák tehetségüket. Tombor Csaba ezúttal sem számíthat Borbély Ádámra és Éles Benedekre,  ahogy a korábbi sérültekre, Szakály Benedekre, Somogyi Bálintra és Bartha Bencére sem. A szombati találkozót 18 órától láthatják a tv képernyőjén élőben a szurkolók, az M4+ csatornán.  

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!