A tűzben edzett csapat

Titokban azért abban reménykedtem, ahogy kétszer már megtörtént, így lesz most is. A Fejér- B.Á.L. Veszprém egy kicsit megnehezíti a Bajnokok Ligája részvevő Pick Szeged győzelmet a Tisza-partján. Igaz, ez a helytállás már más volt, mint a tavalyi, amikor újoncként szinte az utolsó pillanatig gyötörték a hazaiakat Vajda Hubáék. Azóta ugyanis szinte a teljes élvonalbeli mezőny megtanulta tisztelni, becsülni a színtiszta magyar csapatot és ez már nagyságrendekkel több figyelmet is jelent az ellenfelektől.

fotó: Cseh Péter

Annak ellenére, hogy a “kékeknél” nem jászhatott Stepancic, Gaber, Bombac és Bánhidi sem, azért még bőven maradt nemzetközi klasszisa a Szegednek. És még ennek ellenére is tudott négy góllal vezetni a Tombor Csaba edző vezette KisVeszprém az első félidőben, amely ismét nagyot nőtt a szurkolók szemében, mert a 35. percig partiban voltak Bodó Ricsiékkel, akik Kielben sem kaptak ki. Döntetlenre álltak a magasabbakkal, erősebbekkel,, nemzetközi rutinnal is felvértezett, hazai és külföldi klasszisokkal játszó magyar bajnokkal szemben. Utána viszont jött egy válasz gól nélküli 8-0, ami a fáradtságból fakadó figyelmetlenségből alakult így. Viszont 29 gólt lőni, tíz találaton belül maradni a Pick-oroszlánbarlangban, az a BL-szereplő riválisoknak is nehezen megy, 38-29 (19-17).

Kristóf Mátyásék hat fordulón vannak túl és játszottak a bajnokkal, az ezüstérmessel a harmadik hely várományosával, a Balatonfüreddel és a bronzérmért szintén harcba szálló Gyöngyössel. Ráadásul a Telekom kivételével mindenkivel idegenben meccseltek.

fotó: Cseh Péter

Nehéz sorozat volt és még mindig nincs vége. Hiszen a hétvégén ismét utazni kell. Ráadásul a nagyon nehéz helyzetben lévő Egerbe, amely sebzett oroszlánként szeretné megvédeni Dobó István várát. Azt a tavalyi bajnokságban már sikerült elfoglalni a veszprémi ostromlóknak, ahogy a törököknek viszont szerencsére nem.

Ami viszont egyértelmű és szemmel is látható, tapasztalható Gyöngyösön és Szegeden is tűzben edzett csapat maradt az együttes, amely a mostani csaták tapasztalatát beépítve, ezúttal már esélyesként várhatja a hetedik fordulót. És ebben benne van az a egészséges motiváció, hogy akkor most mi jövünk, látunk és… 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!