Az elnök embere ellen az Arénában

Elcsentem egy akció film címét, egy kicsit kiegészítve. A lényeg, hogy igaz. A történet akkor kezdődött, amikor a Tatabánya tavaly hivatalosan is bejelentette azt, amit akkor a szakmai berkekben már mindenki tudott, hogy Tombor Csaba vezetőedző idén nyáron náluk dolgozik tovább, elhagyva a királynék városának, kisebbik klubjának kispadját.

A Fejér B.Á.L. Veszprém klubtulajdonosa ezért edző keresésbe kezdett. És amikor megegyezett Konkoly Csabával, a Gyöngyös jelenlegi, az Audi ETO-val BL-ezüstérmet nyerő mesterére, elnöki pozícióját is gyakorolva egymás tenyerébe csaptak. Ő tehát az elnök embere, aki nyártól irányítja majd Éles József klubját.

A sors fura fintora, hogy a jelenleg Tombor Csabát pihentető veszprémiek szakmai munkáját is átvette Éles József. Ezért a szombat esti, Gyöngyös elleni nagyon fontos bajnoki összecsapáson az elnök,  a választott “embere”, edzője ellen meccselhet. Ami azért igazi kuriózumnak számít. Ilyenre azért nem sok példát lehetne felsorolni az ország profi sport mozgalmában.

fotó: Cseh Péter

Ha vannak fontos bajnoki pontok, amelyek most elosztásra kerülnek az arénában – most újra ott lesz a megmérettetés (18 óra) ezek most feltétlen annak számítanak. Főleg a veszprémiknek. Sőt, csak nekik. A sárga mezes “darazsaknak” igazából csak a presztízs számít leginkább, amit a Komló alaposan megszaggatott azzal, hogy tizenkettővel (!!!) verték a Konkoly- csapatot Gyöngyösön, 25-37!!!

A hazaiak javuló játékkal, nyolc góllal nyertek  Kecskeméten a Liga-kupában és jutottak újra a sorozatban a legjobb négy közé. A harci szellem töretlen. A tét nagy! A szurkolók ismét készen állnak győzelembe hajszolni a kedvenceket.

Mit lehet ilyen előzmények után mondani? Feltétlen „nézze meg az ember”…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!