Az önbecsülés megmaradt

A Csurgón vendégeskedő Fejér – B.Á.L. Veszprém csapatának keretéből hiányzott minimum nyolc gól, több két perces kiállítás az ellenfélnél és akár büntetőt is többet lőhetnek volna a vendégek. Merthogy két meghatározó játékos, Fazekas Gergő és Éles Benedek sem tudott játszani sérülés miatt. Így az eredményre pillantva (30-28) éppen elég lehetett volna egy idegenbeli sikerhez. Ez persze csak elméleti megközelítés. A valóság a pályán történt meg. Az egyik probléma az volt, hogy ezúttal nagyon gyorsan, öt-hat góllal elengedte a riválisát a Veszprém. De nyolc is volt már közte. És innen nagyon nehéz visszakapaszkodni a kulcsjátékosok hiányában. 

fotó: Cseh Péter

Annyit azonban feltétlen érdemes megemlíteni, hogy az önbecsülését megtartott a csapat. Az utolsó tíz percet ugyanis 5-1-re megnyerték az Éles-fiúk. Nem a részeredmény a bravúr, hanem az egy kapott gól.   Remek érzés volt tapasztalni, hogy mindenki igyekezett a klub jó hírét megőrizni a teljesítményével. Például az eddig kevesebb lehetőséget kapott Kristóf Mátyás és a távozóban lévő Somogyi Bálint is gólokkal segítette a csapatát.

Az utolsó előtti forduló fontos ismérve, hogy fent és lent is megmerevedett a tabella. Egyik csapat sem lépett feljebb, vagy lejjebb. Már csak egyetlen egy, de nagyon fontos kérdés maradt megválaszolásra. Melyik lesz a harmadik, bronzérmes együttes, amelyik a nemzetközi kupában is indulhat. A szinte végig ebben a pozícióban lévő, remek idényt futó Balatonfüred, vagy a tópartiak sarkában lihegő Ferencváros? György László edző gárdájának Komlón kell legalább egy pontot szerezni az éremszerzéshez. Horváth Attila mester zöld-fehérjeinek pedig az Éles-csapatot KELL legyőznie a Március 15. utcai csarnokban, vasárnap este, hogy ünnepelhessenek. Széles Ákosék a Tatabánya nyakából egyszer már levették a bronzmedált…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!