Becsülettel helyt állva Európa egyik top csapata ellen

A címvédő Benfica otthonában léptünk pályára az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A délelőtt folyamán a csapat a Magyarország Lisszaboni Nagykövetségén, egy igen megtisztelő meghívásnak eleget téve tett látogatást. Séta, pihenés, majd videózás után indultunk a meccs helyszínére.

A csapat a Magyarország Lisszaboni Nagykövetségén (fotó: Cseh Péter)

A mérkőzés hazai góllal kezdődött, melyre Stranigg válaszolt. Ezt követően Balogh Tibor pillanatai következtek, három perc alatt három védést is bemutatott. Hári, Szrnka és Éles Benedek is betalált a 8.percben 3:6-ot mutatott az eredményjelző. Sajnos rövid idő alatt magára talált a Benfica, és gyorsan kiegyenlített. A 18. percben Hári Levente újból betalált Balogh egészpályás indítása után. Csapatunk azt ezt követő percekben remekül tartotta magát. Csodaszép megoldásokat láthattunk elég csak említeni Hári Levente – Szmetán Péter kínai gólját, vagy Szmetán labda „lopását”. Az utolsó öt percben ellenfelünk ellépett, ezért Konkoly Csaba az első félidő vége előtt időt kért. Ezt követően újabb hazai találat született. Az első félidő végére négygólos volt a hazaiak előnye (21-17).

Szrnka gól indította a második harminc percet, majd a kapuban álló Podoba János védte az ellenfél büntetőjét. Ezekben a percekben Ludmán Marcell is háromszor egymás után betalált, majd Hári Levente hatodik gólja után 27-25-nél Chema Rodriguez kért időt. Az ellenfél ezek után tempót váltott hat góljukra hárommmal tudtunk válaszolni. (33-28). A végig kitartóan küzdő, és a meccset egy percig sem feladó csapatunk az utolsó öt percben is mindent megtett. Két fiatalunk is betalált a portugál csapat hálójába, először Szatmári Bence, majd az első EL gólját jegyző Fercsik Dániel. Szatmári ezen kívül kiharcolt egy büntetőt is, melyet a találkozón kilenc gólt szerző, és ezzel a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Éles Benedek értékesített. Az ellenfél az utolsó támadását már nem tudta gólra váltani, ellenben Molnár Balázzsal, akinek a találata volt a mérkőzés utolsó gólja.

Konkoly Csaba vezetőedző, Balogh Tibor kapus és Hári Levente nyilatkozott nekünk a mérkőzés után.

Konkoly Csaba:

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert azokat a rész célokat amiket elterveztünk sikerült megvalósítani. Egyrészt, hogy minden energiát mozgósítattunk ahhoz, hogy az Európa-liga tavalyi bajnokával partiban legyünk. Másrészt pedig a büszkeség oka, a taktikai fegyelem betartása. Ami megint csak megelégedéssel tölt el, hogy ezzel az akarattal és hozzá-állással és emocionális többlettel Európa top csapatainak is méltó ellenfelei lehetünk. Nem utolsósorban az is bizakodásra adhat okot, hogy ezt reményeim szerint lassan, de biztosan át tudjuk majd vinni a magyar bajnokikra is.”
Fotó: Cseh Péter

Balogh Tibor:

„Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, de mégis az utolsó percig küzdöttünk, és nem adtuk fel. Nagyon büszke vagyok a csapatra, szinte végig partiban voltunk a tavalyi bajnokkal. Próbáljuk ezt a formánkat átmenteni a bajnoki meccsekre, és pontokat szerezni. Dolgozunk tovább.”
Fotó: Cseh Péter

Hári Levente:

„Nagyon jó érzés volt pályára lépni.Úgy gondolom, hogy felszabadultan tudtunk játszani és ami a legfontosabb, hogy élveztük a játékot. Ebből kell erőt meríteni és átvinni a magyar bajnokikra! Gratulálok a csapatnak!”
Fotó: Cseh Péter

EHF Európa-liga, 3. forduló: SL Benfica – Fejér-B.Á.L. Veszprém 39-35 (21-17)

SL Benfica: S. Hernandez (K) 36/8, G. Capdeville (K) 9/2, D. Grigoras 7, P. Dordic 7, A. I. Labayen 6, P. Morino 4, L. Semedo 3, B. Moreira 3, V. Vranjes 2, T. Kljun 2, J. Kallman 2, O. Rahmel 2, A. Bingo 1.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balog T. (K) 7/33, Podoba J.(K) 18/5, Éles B. 9, Dtranigg J. 7, Hári L. 6, Molnár B. 3, Ludmán M. 3, Szmetán P. 2, Szrnka L. 2, Szatmári B. 1, Fercsik D. 1, Pulay G. 1, Vetési B., Tóth P.

JV: Petursson Svavar (ISL) , Thrastarson Sigurdor (ISL)

Kiállítások: 4 ill. 10 perc

Büntetők: 2/4 ill. 1/1

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!