Csodára várva

A bajnokság legutóbbi két fordulójában szerzett három pont tovább erősítette a hitet a Veszprémi KKFT fiatal játékosaiban, hogy továbbra is jó irányban haladnak a tavaly ősszel megkezdett pontvadászatban. Ezt a legutóbbi döntetlent és győzelmet ráadásul foghíjas kerettel érték el. De bebizonyították, akik pályára léptek, hogy egységes közösséget alkotnak, kisegítve egymást a nehéz pillanatokban. Ahogy a klub tulajdonosa, Éles József fogalmazott, mint egy nagy család, amely összefogva oldja meg az aktuális feladatokat.

fotó: Cseh Péter

Nos, szerdán olyan bravúrt érhet el a magyar fiatalokra épülő együttes, amire a legidősebb szurkolók sem nagyon emlékezhetnek, hogy mikor történt hasonló. A Magyar Kupában a Final Four-ért játszhat Tombor Csaba vezetőedző együttese. Annak a Csurgónak az otthonában kell ezt kivívni, amely a két nagy csapat mellett szinte rendszeres részvevője a négyes tornáknak, amelyhez még a Balatonfüred  és/vagy a Tatabánya szokott csatlakozni. Élvonalbeli újonc ennek még a közelében sem járt az elmúlt években. Ráadásul, mivel azonos osztályban játszanak a csapatok, a vendég gárdának a döntetlen is elegendő a tovább jutáshoz. Ezért a szerdai összecsapás címe, akár az is lehetne, hogy csodára várva. Mert azért a csurgóiak az NB I mezőnyében a felső házba tartoznak évek óta. Idén olyan bravúrokat értek el, mint a MOL Pick Szeged idegenbeli legyőzése, vagy pontszerzés a Telekom Veszprémtől. Persze azért Tatai Péterék is hullattak el meglepetést okozó pontokat. De a rutin, az erősebb keret az ő tovább jutásukat sejtetni. Ami viszont biztos, hogy a veszprémiek minden féle teher nélkül kézilabdázhatnak, mert nem nekik van veszíteni valójuk.

Elképzelem Éles Józsit, amikor szerda este nyolc óra körül arra a kérdésre is válaszolnia kell, hogy a klubja vállalja-e az EHF Kupában való indulást. Idézve a klasszikust, de kérdőjellel: merjünk nagyot álmodni ma este?…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!