Előre a medve bőrére

Kisebb csoda történt. Tombor Csaba, a Veszprémi KKFT vezetőedzője először mondta egy mérkőzés előtt, hogy Egerben visszavágnának az ellenfélnek a hazai pályán elszenvedett vereségért. Ebből is látszik, hogy teljesen reálisan értékeli újonc csapata tudását, felkészültségét az élvonal tizennégyes mezőnyében. Talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy az együttes többször képes meglepetést is okozni.

Rendkívül hullámzó volt a teljesítmény. Remek kezdést követően, három gólos vezetéseket tudtak egyenlíteni az egri vitézek a szünetig, 14-14. A fordulás után pár perccel már a hazaiak mentek néggyel, 18-14. Kezdődött megint az eredmény utáni futás. És a vasakarat, a töretlen hit, a küzdőképesség, a közösség ereje ezúttal is segített a fiataloknak átlendülni a nehézségeken és végül sikerült győzelemmel behúzni az újabb idegenbeli összecsapást, 23-25!

fotó: Cseh Péter

De most nézzük egy kicsit máshogy fókuszálva ezt a szép sikert. Az azért nem természetes, hogy egy kapus majdnem ötven százalék közelében véd. Borbély Ádám azonban főleg a második félidőben csúnyán elbánt a hazaiakkal a ziccerek hárításával. De ő válogatott játékos. Kimondottan jó teljesítmény Vajda Huba hat, beállóból lőtt gólja. Rajta is volt már címeres mez. És nagyon dicséretes Éles Benedek hihetetlenül fontos hét gólja, mert a  nehéz, kiélezett helyzetben tartotta meccsben a csapatát. Na de hát ők az együttes pillérei. Azért ez elvárás tőlük.

Viszont amire talán kevesebben figyeltek, hogy most is voltak olyanok, akik eddigi kevesebb lehetőségükből ezúttal rengeteget tettek a győzelem kosarába. Például a Borbély helyére álló Miklós Gergő abban a rövid időszakban is tudott segíteni csapatának néhány védésével. Akár a meccs hőse címét is megkaphatná Somogyi Bálint, aki fantasztikus négy gólt szerzett széles skálán mozogva, hiszen labdaszerzésből és átlövésekből is eredményes volt. Azt, hogy egy lőtt góllal szintén lehet főszerepet vállalni egy győzelemből, azt Széles Ákos bizonyította a hosszú felsőbe bombázott labdájával, amivel a hajrában kettőre növelte és ezzel bebiztosította együttese győzelmét. Ők voltak azok, akik csereként váltak főszereplőkké. És így együtt újra csapattá.

fotó: Cseh Péter

Ebben az össze-vissza bajnokságban rendkívül érdekesen alakul a VKKFT további menetrendje. Szinte hihetetlen, de a hátralévő nyolc fordulóból már csak egyszer, Tatabányára kell utazni az újoncnak. Az otthoni hét meccsből a tabella jelenlegi utolsó három helyezettje – Cegléd, Dabas, Orosháza – Veszprémben játszik. Rajtuk kívül a Tatabánya, Komló Gyöngyös és a Balatonfüred is az Arénában vendégeskedik. Jó érzés eljátszani a gondolattal, hogy a jelenlegi 15 ponthoz még mennyit tudnak hozzá tenni Bugyákiék.

Egy biztos: szerdán az Orosháza elleni kettőt szurkolóként én a medve bőrére előre kortyolgatva már hozzá adtam. Ugye, nem baj, fiúk?!…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!