ESÉLYVESZTÉS A VÉGJÁTÉKBAN

Annak ellenére, hogy minden mérkőzésnek más a hangulata, dinamikája, forgatókönyve, mégis sok volt a hasonlóság az első fordulóban a Komlótól hazai pályán elszenvedett vereség és a budakalászi 30-24 (16-12) fiaskó között.

A legszembetűnőbb az volt, hogy most vendégként is folyamatos futás volt az eredmény után mert a hazaiak rendre tartani tudták a megharcolt 3-4, időnként öt gólos előnyüket. Az időnkénti, egy-két gólra való felzárkózás viszont sajnos, extra erőforrások felhasználására kényszerítette az alakuló félben lévő Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabda csapatát. Az ilyen szituációk bizony idegőrlőek. A veszprémiek azonban ennek ellenére ismét megteremtették maguknak a pontszerzés esélyét, hiszen az 52. percben csak két gól volt a hátrányuk. Utána viszont hat (!) perces vendég gólcsend következett, amit Konkoly Csaba edző gárdája nem tudott áthidalni. Ezt a Pest-megyeiek könyörtelenül kihasználták, így tudott kialakulni a már jelentős különbségnek számító hat gólos vereség.

A végjáték tehát ezúttal szintén sok hibával tarkított volt. Nagyon hiányoznak a sérülés miatt nem játszók, ez is gondokat okoz a csapatjátékban a féloldalasság miatt, főleg a balkezes átlövő poszton.

Abban úgyszintén volt némi hasonlóság, hogy ezúttal is voltak jó egyéni teljesítmények a veszprémieknél. Amíg egy hete Stranigg János és Szmetán Péter “húzta” magával a csapatot. Kalászon Šimon Macháč (7 gól) és Vetési Bence (5 gól) tartotta a lelket támadásban a Fejér-B.Á.L gárdájában. Igaz, utóbbi kilenc kísérletből teljesítette ezt. De többektől is kell kiegyensúlyozottabb teljesítmény a sikerhez. És bizony kellenének a jobb kapusteljesítmények is, mert az erősíthetné a védekezés hatékonyságát.

Fotó: Cseh Péter

Talán kicsit meglepő lehet leírni két lejátszott forduló után, hogy a tabellára pillantva szinte érezhető, hogy mi várható huszonnégy forduló elteltével a helyezéseket illetően. Az aranyéremért Pick – Telekom csata lesz. Ebbe senki nem tud beleszólni. Szinte biztos, hogy visszaszerzi harmadik helyét a nagyon erős keretet összerakó Tatabánya. Az érmes helyezések alatt nagy lesz a tülekedés a nemzetközi szereplést biztosító pozícióért. A tizennégyes mezőny, két kieső helyét elkerülni akarók között brutális versengés lesz. Az ő sorsukat egyértelműen az egymás elleni eredmények határozzák majd meg. És egy-egy bravúros meglepetés győzelem, amit a középmezőnybeli riválistól lehet megszerezni, ahogy most a NEKA tette Komlón, 29-31!

Éles József klubjának a 3. fordulóban, hazai szurkolók támogatása mellett egyértelműen kötelező lesz a győzelem, az újonc Cegléd ellen. Ahol a volt veszprémi klasszis Császár Gábor a sportigazgató…

forrás: mksz.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!