GONDOLATOK EGY NYERHETŐ, DE ELVESZTETT MECCSRŐL

Sokáig a hatása alatt voltam a Veszprémi KKFT – Eger NB I-es férfi kézilabda mérkőzésnek. Érzelmi hullámverés volt a hatvan perc hihetetlen fordulatokkal. A méreg, düh, értetlenség, rácsodálkozás, a fotelbeli befűrészelés örömmámorban, majd a végén a mérhetetlen szomorúság ült a lelkemre.

Az elején mérges voltam, mert éreztem, hogy ez a csapat most nem az, amelyik a Csurgót és az Orosházát is legyőzte. Elfogott a düh, amikor sorozatban kimaradt zsinórban hat hétméteres. Értetlenkedve figyeltem, hogy a kidolgozott helyzeteket ezúttal nem sikerült gólokra váltani, ahogy korábban belőtték a srácok. És ugyan ez az érzés fogott el, amikor a távoli, üres kapura lőtt labdák rendre célt tévesztettek. Így az egrieknek vissza sem kellett futni, maradhattak a veszprémi kilencesen.

fotó: Cseh Péter

Aztán jött a rácsodálkozás, hogy milyen mélységekből, mínusz hatról is képes visszakapaszkodni a meccsbe a közösség, ami hihetetlen fizikai és lelkierő tartalékot sejtet az újoncnál. De ezúttal hiányzott a higgadtság, pontosság és a jobb egyéni teljesítmények is. Viszont “befűrészeltem”, amikor már csak kettő volt a különbség, ami ujjongó örömmámorba csapott át a 25-25-s egyenlítésnél. És akkor az a meccslabda, amit a Fazekas Geri kilőtt az arénából, másfél emelet magasan. Gondolom, a szélre címzett lőtt passz kicsúszott a kezéből és az utolsó akcióból győzelmet ünnepelhettek az egriek. Én meg összeomlottam, mert ez egy simán nyerhető bajnoki volt.

Lehet azon okoskodni, hogy ha a büntetők és a ziccerek fele bemegy, akkor újabb VKKFT diadal van.

De inkább arra kellene megkapni a választ, vajon mi kell ahhoz, hogy ne legyen ennyire hullámzó a teljesítmény. Mit lehet tenni azért, hogy ne csak fizikálisan, de mentálisan is friss, kihegyezett maradjon a csapat a hetenkénti három meccses sorozat terhelésben. 

fotó: Cseh Péter

-Mindenki ilyen sorozatban van és senkit nem érdekel  az ilyen hivatkozás – adta meg a választ Tombor Csaba a VKKFT vezetőedzője. – Tudomásul kell venni, hogy negyedórás kézilabdázgatással nem lehet nyerni az első osztályban. Hatvan perces koncentráció kell mindenkitől, aki a keretbe kerül és a pályára lép. Nekünk céljaink vannak, amit közösen szeretnénk elérni. A vasárnapi Balatonfüred elleni megyei rangadón sem az eredmény lesz a legfontosabb, hiszen a hazaiak erősebb, rutinosabb csapat nálunk. Viszont szeretném újra látni azt az alázatos, egymásért küzdő, harcoló tiszta fejű csapatot, amely az eddigi sikereink alapja volt. Vissza a korábbi kerékvágásba, ez lehet a vasárnapi mottó. Ellenkező estben olyan kellemetlen pillanatok várnak ránk, mint az Eger ellen.

 A lokál derbit élőben vasárnap este 18 órától a fürediek internetes oldalán láthatják a szurkolók.

-Donát Tamás-

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!