Így kell kezdeni az évet

Sokan még ki sem láballtak teljesen az ünnepek utáni tompaságból, a VKKFT játékosai már megkezdték a kemény munkát, és az új esztendő első hetében le is játszották az első tétmeccsüket. A BFKA Veszprém akadmémistái ellen lejátszott Liga Kupa találkozó az első állomása volt a csapat meccsekkel teletűzdelt januárjában.

Ahogy Kristóf Mátyás is említette a beharangozó nyilatkozatában, az NB1-es ősz után egészen szokatlan volt a felállás, hogy a mi csapatunk az „idősebb”. Természetesen az veszprémi akadémistákkal szemben nem csak a korkülömbség miatt volt a VKKFT az esélyes.

fotó: Cseh Péter

A mieink ehhez méltóan kezdték a mérkőzést, és már az első játékrészben magabiztos előnyt tudtak kialakítani. Az egyre üzembiztosabb védekezést hatékonyan segítették Miklós Gergő sorra érkező védései. Az erre felépített gyors és ötletes támadójáték tempójával fiatal ellenfelünk sokszor nem tudott mit kezdeni. A szünetre 6 gólos előnnyel vonulhatott csapatunk (12-18).

A második félidő sem hozott változást a játék képében, és ennek hála Tombor mester szinte patikamérlegen tudta adagolni játékosaink a pályán töltött perceket anélkül, hogy az ellenfél közelebb tudott volna zárkózni. Tovább növelve a forduláig megszerzett előnyt, a lefújáskor 24-34 állt az eredményjelzőn, ami meg is felelt a játék képének.

fotó: Cseh Péter

A győzelem után sincs azonban megállás, hiszen szombaton 16.00-kor máris következik a párharc visszavágója, szintén a Tüzér utcában. Ezt követően pedig hétfőn, 5 napon belül 3. Liga Kupa meccsén is páyára lép a csapat, az ETO-SZESE-t vendégül látva.

Hazai Liga Kupa mérkőzéseinket egytől egyik élőben közvetítjük majd YouTube oldalunkon, így mindeképpen érdemes feliratkozni és bekapcsolni a hozzá tartozó értesítést.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!