Interjú új igazolásunkkal, Borbély Ádámmal

Újdonsült játékosunk adott hosszabb interjút a vehir.hu oldalának. A beszélgetés során Maci beszámolt karrierje elmúlt időszakáról, veszprémi visszatéréséről és jövőbeli terveiről.

A Bajnokok Ligáját is megjárt kézilabdakapus, Borbély Ádám szerint a vezetőedző, Tombor Csaba mentalitása kulcs lehet a sikerhez, garancia a bennmaradáshoz. Az NB I-es tagságot kivívó csapatunk legújabb igazolása hangsúlyozta: hatvan percen keresztül harapni fogják ellenfeleiket, és ha kell, akkor sorban állnak majd a pofonokért!

Nyolc évvel ezelőtt, tizenhetedik életévét töltötte a debreceni születésű Borbély Ádám, amikor először Veszprémbe került. Az akkori MKB-MVM a fejlődés jegyében kölcsönadta Balatonfüredre. A sors fura fintora, hogy 2014 májusában a veszprémiek kénytelenek voltak visszahívni a kétmérkőzéses bajnoki fináléra, ugyanis Fazekas Nándor megsérült. A korosztályos válogatottak meghatározó alakja a döntő első találkozóján lépett pályára, végül pedig bajnoki címet ünnepelhetett a bakonyi csapattal.

A 2015/2016-os idényt Tatabányán töltötte, utána ismét visszatért városunkba, majd a folyamatos játéklehetőség reményében a Wisla Plockhoz szerződött két évre. A lengyelekkel egyébként a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett, a spanyol Barcelona elleni csoportmérkőzésen nyújtott teljesítményével az európai szaksajtó figyelmét is magára irányította. 2019 nyarától ismét a Grundfos kapuját őrizte, március végén azonban a tatabányaiak jelezték az irányába: nem számolnak vele a soron következő idényben.

Érdeklődőből akadt bőven, konkrétumból már annál kevesebb. Megmondom őszintén, szerettem volna ebben az évadban is nemzetközi kupában szerepelni, de olyan megkeresést sajnos nem kaptam, amelyre örömmel mondtam volna igent. Ezzel szemben Tombor Csabával már régebb óta tartottam a kapcsolatot, hiszen dolgoztunk együtt korábban is. Drukkolt, hogy sikerüljön egy rangos alakulathoz kerülnöm, de közben biztosított arról is, hogy bármikor örömmel látna a kötelékükben. Ez pedig nagyon motivált, ahogy az is, hogy közben Fazekas Nándorral is együtt dolgozhatnék

– kezdte a beszélgetést a Veszprémi KKFT legújabb igazolása.

Borbély kiemelte, a 2020/2021-es idénnyel új fejezet kezdődik a karrierjében, hiszen annak ellenére, hogy huszonöt éves, rangidős lesz a csapatban, amelyet a legnehezebb pillanatokban is tudnia kell majd a hátán cipelni. Így nemcsak a fizikális, hanem a mentális fejlődési lehetőség is biztosítva lesz számára.

Teljesen új szerepkör vár rám, ugyanis a sok tehetséges, de fiatal titánnak lelkileg is stabilitást kell majd nyújtanom hátulról. Olyan játékossá szeretnék majd válni, akire bármilyen pillanatban lehet számítani. De azt is látnunk kell, hogy nagyon nehéz megmérettetés előtt állunk, hiszen az élvonal színvonala, gyorsasága, erőssége köszönőviszonyban sincs a másodosztályú bajnoksággal. Itt a védőspecialistáknak ki lesz adva, hogy félemlítsék meg a gyerekeket azért, hogy még véletlenül se érezzék azt, van esélyük a győzelemre, a bennmaradásra. Higgyék el nekem, pedig nagyon is lesz!

„Erre Tombor Csaba személye, mentalitása a garancia!”

Attól egy pillanatig sem tartok, hogy esélytelenek leszünk. Sőt, annak örülnék a legjobban, ha az ellenfeleink félvállról vennének bennünket. Spanyol szisztémában fogunk játszani, ha pedig mindenki betartja a vezetőedző által elvárt utasításokat, akkor sok borsot fogunk törni a riválisaink orra alá. Ahogy említettem is, a mai fiataloknak garancia, kulcs lehet a sikerhez egy olyan edző, mint Tombi. Aki ha netalán bennragadnánk az öltözőben feltüzelné a gárdát, de ha arra lenne szükség, akkor nyugalmat is tudna árasztani. A kapusedző, Nándi szakmai tudása pedig szintén magáért beszél.

„Sorban fogunk állni a pofonokért, megharcolunk majd minden labdáért, hatvan percen keresztül harapni fogunk. Kellemetlen ellenfélnek ígérkezünk, meglepetést akarunk okozni!” – hangsúlyozta a felnőtt válogatottban ez idáig közel húsz alkalommal szereplő kapus, aki nyomatékosította, küzdeni fog érte, hogy ismét magára ölthesse a sportág koronáját, a címeres mezt.

Egy topcsapatban a kapusnak természetesen sokkal könnyebb feladata van, hiszen az előtte álló védőfal is magasabb, acélosabb. Ha valaki viszont válogatott akar lenni, akkor a frissen feljutó, legfiatalabb átlagéletkorú és legalacsonyabb átlagsúlyú csapatban is meghatározó, olykor sorsdöntő teljesítményt kell nyújtania. Egy sportoló legnagyobb álma, hogy a nemzeti alakulat tagja lehessen: küzdeni fogok érte, hogy visszakerülhessek a válogatottba!

Borbély Ádám mellett egyelőre két biztos érkezőről tudunk beszámolni: a korosztályos válogatott beálló, Vajda Huba kölcsönbe érkezik a csapathoz, míg az Eger veszprémi nevelésű jobbátlövőjét, Tóth Attilát is sikerült leigazolnunk.

Gárdánk július 6-án egy kisebb összetartással, felméréssel kezdi felkészülését a következő idényre. Pár nappal később a Csehországba utazik, ahol egy nemzetközi torna keretein belül mások mellett a Balatonfüred, a Tatabánya, és a Komló együttesével is összecsap majd.

forrás: vehir.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!