Kiénekelték a sajtot a szánkból a fürediek

A K&H Liga 17. fordulójában, szombat este a Balatonfüredi KSE csapatát fogadtuk a Március 15. úti Sportcsarnokban.

Mindkét gárda arra készült, hogy az Európa-liga küzdelmeinek zárultával, a magyar bajnokságban folytassa a pontok gyűjtését.

Vendég találattal kezdődött a találkozó. Első gólunkat Ludmán szerezte a második perc végén, majd Hári is betalált és átvettük a vezetést (2-1).
A kapuban álló Balogh két pazar védést is bemutatott és Éles góljával kettőre nőtt az előnyünk (7. perc 4:2). Kiegyenlített küzdelmet láthattunk a pályán az ezt követő percekben, nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni.

Fotó: Cseh Péter

A 13. percben Miklós védte Hornyák büntetőjét. Pulay és Ludmán góljával a félidő közepén nálunk volt az előny (8-7).
Nem volt túl gól gazdag az első húsz perc, 9-9-nél Konkoly Csaba időt is kért. Egy újabb Pulay góllal és a végig kiválóan játszó, hat gólig jutó Hári értékesített büntetőjével a 26. percben két góllal léptünk el (11-9).

A vendégek kilenc percig tartó gólcsendjét Bóka találata szakította meg. Hibáinkat kihasználta az ellenfél, így két üres kapus gólt kaptunk egymás után a félidő végén. Az utolsó másodpercekben Vetési góljával úgy nézett ki, hogy mi megyünk előnnyel a szünetre (13-12), viszont az újabb hibánkból a fiatalabb Szmetán is üres kapus gólt lőtt 1 másodperccel a vége előtt, ezzel kiegyenlített a Füred (13-13).

Balogh védéssel kezdődött a második harminc perc.

Azonban a rontott lövéseknek és eladott labdáknak köszönhetően az első hét percben nem szereztünk gólt, miközben Szmetán Máté egymás után háromszor is értékesítette büntetőjét (37. perc 13-17).

Gólcsendünket az idősebb Szmetán törte meg, megszerezve első találatunkat a második félidőben. Ezek után Bóka bár betalált, de Hári, Vetési és Éles góljaival, egy 3-0-ás sorozattal kezdtünk felzárkózni
(40. perc 17-19). Ezt a különbséget sikerült is tartani a következő percekben. Az 51. percben újabb üres kapus gólt lőttek a vendégek négyre növelve előnyüket (21-25). Gál találatával igaz egyel csökkentettük a hátrányunkat, de most a vendégek produkáltak egy 3-0-ás sorozatot (56. perc 22-28).
Próbáltuk ezt lefaragni, de Szrnka három egymás utáni találata sem volt elég, hogy közelebb férkőzzünk ellenfelünkhöz, akik végül öt góllal múltak felül minket (26-31).

A következő héten, a válogatott szünet alatt sem maradunk mérkőzés nélkül. Folytatódnak a Liga Kupa küzdelmei, ahol a tét egy oda-vissza párharc során már a legjobb négy közé jutás lesz, melyet a Dabas ellen igyekszünk majd kiharcolni.

A mérkőzés végén Konkoly Csaba vezetőedző, és a hazaiak legeredményesebb játékosa, Hári Levente értékelt:

Gratulálok a Balatonfürednek! Kicsit olyan érzésem volt, hogy kiénekelték a sajtot a szánkból, ami a végére valóban jogos győzelem lett. Mi az első félidőt jól kezdtük, jól is folytattuk, és a végjátékát nagyon elrontottuk. Azt gondolom, olyan bagatell hibákkal nem tudunk lépést tartani a rutinosabb ellenféllel és ez beigazolódott most is sajnos. Aztán a második félidőben eldöntöttük rögtön az első öt percben hogy nem igazán tudjuk úgy folytatni, ahogy én azt szerettem volna, meg ahogy megbeszéltük az öltözőben. Ott egy 3-0-ás sorozatból nagy nehezen kikeveredtünk a védelmünknek köszönhetően egy picit, mert támadásban nagyon sok elkapkodott lövésünk volt és felesleges olyan támadásvezetésünk, amit nem sikerült gólra váltanunk és így aztán összejött ez a 31 gól. Maga a probléma az volt, hogy amikor visszajöttünk volna a 20-22-es állásra, ott is újabb hibákat tettünk a rossz előtt labdákkal, amit aztán a Balatonfüred megbosszult, így aztán valóban az utolsó hét percre olyan különbségű vereségbe szaladtunk volna bele – azon egy kicsit tudtunk kozmetikázni – akkor már látszott, hogy szinte minden mindegy, mi próbálkoztunk még szorosabbá tenni a meccset amiért dicséret illeti a fiúkat! Nagyon fájó vereség ez, mert próbálunk pontokat gyűjtögetni az elkövetkező időszakban, és egy olyan extra pontban reménykedtem vagy pontokban, mint ami a Budakalász ellen sikerült, most ez nem jött össze. Még egyszer mondom a Füred annak ellenére, hogy hiányos kerettel de az összes rutinját felhasználva szépen játszott ellenünk és ez aztán ezt az eredményt hozta.

Konkoly Csaba

Hári Levente (fotó: Cseh Péter)

“Gratulálni szeretnék a Balatonfürednek. A végére sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy a két csapat közt egyre nagyobb lett a különbség. Próbáltuk felvenni a ritmust, úgy gondolom hogy az elején sikerült is védekezésben, és abból viszonylag jobban futni. Bár mi is eléggé fáradtak voltunk, így nem nagyon tudtuk azt megvalósítani, amit beszéltünk a héten, hogy minél több könnyű és gyors lerohanás gólt lőjünk. Dolgozunk a hibáinkon és az év végére minél több pontot szeretnék gyűjteni.”

Hári Levente

K&H Liga, 17. forduló: Fejér-B.Á.L.Veszprém- Balatonfüredi KSE: 26-31 (13-13)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 5/29, Miklós G. (K) 1/4, Tóth P. 1, Macháč S. 1, Szmetán P. 1, Hári L. 6, Preszter Á., Éles B. 3, Pulay G. 3, Ludmán M. 3, Molnár B., Szrnka 4, Bugyáki D., Vetési B. 3, Gál D. 1, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Balatonfüredi KSE: Tóth M. (K), Andó A. 9/35, Kemény L., Sretenovic S. 4, Varga M. 1, Bóka B. 4, Szmetán M. 9, Németh B. 2, Dénes J., Ág B., Hornyák P. 7, Szűcs B. 3, Vajda H., Brandt B. 1, Határ P.
Vezetőedző: György László

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Kiállítások: 4 perc, ill. 12 perc

Hétméteresek: 2/1 ill. 10/8

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=865882287815652

Következő mérkőzésünket Dabason játszuk, ahol a Liga Kupa negyeddöntő első mérkőzésén lépünk pályára.
Időpont: 2023.03.10. péntek 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!