Kivont karddal Csurgóra

Most egy kicsit pörgessünk bele az eddig történtekbe a számok tükrében, mert azok mindig a valóságot adják vissza. Ez még akkor is igaz, ha bajnokság a feje tetején áll a lejátszott találkozók tekintetében a férfi kézilabda NB I- ben. Hiszen a Telekom Veszprém 12-szer, a Dabas csak háromszor lépett pályára. Ez a két véglet van most. De előfordul, az is, hogy a csapatok keresik egymást a játék lehetőségért, ha az adott fordulóban éppen kiesik a rivális a fertőzés miatt.

A Veszprémi KKFT újoncként több féle szempontból is remekül teljesített eddig. Nyolc összecsapásából hármat megnyert. Az öt vereségéből kettőt-kettőt a két Bajnokok Ligája részvevőtől, a Telekom Veszprémtől és a MOL Pick Szegedtől szenvedte el Tombor Csaba vezető edző együttese. Komlón kaptak még ki, amikor három hónapos kényszerszünet után visszatértek a bajnokságba. Bravúros hat pontos teljesítményüket dicséri, hogy kétszer nyertek idegenben, Dabason és Gyöngyösön és az Arénában letarolták a fiatalok a Fradit. Vagyis: csak azoktól kaptak ki, akik a tabellán egyébként is előttük állnak. És legyőztek két olyan ellenfelet is, amelyek ha kiegyenesedik a tabella, a végén szintén megelőz(het)ik majd a VKKFT-t. És most is feljebb állnak a rangsorban. Tehát az élvonal újoncának van négy olyan plusz pontja, amely nem volt tervezve, viszont rengeteget ér majd a bajnokság végén.

fotó: Cseh Péter

Szerdán a Szegeden is nyerni tudó, jelenleg harmadik helyen álló, a veszprémieket öt hellyel és öt ponttal megelőző Csurgó otthonába látogat az oroszlán körmeit már többször is megvillantó csipet csapat, ahogy a vezető edző nevezte fiait.

-Mit mondhatnék, hiszen most már öt sérültünk van, akikre nem számíthatok Tóth Attila kiválása után – kesergett Tombor Csaba vezetőedző edző. – Cserék nélkül pedig nagyon nehéz végig játszani hatvan percet. És ez már így megy fordulóról-fordulóra. Néha már én is unom azt mondani, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de ez a valóság Csurgón is. Ott több külföldi játékos is erősíti a keretet, mi pedig tényleg a csipet csapattal kelünk útra. De kivont karddal, mint eddig bárhol, bármikor. Ha a fiúk fegyelmezetten betartják a taktikai utasításokat és a küzdőszellem is töretlen marad, nem leszünk ezúttal sem “kedves” vendégek.

A csurgóiak bravúros szegedi győzelme után gratuláltam Tatai Péter korábbi válogatott, ex-veszprémi kapusnak, aki kitért a közelgő VKKFT elleni összecsapásra is, megemlítve, hogy elismerésre méltó a veszprémiek eddigi teljesítménye és bizony az egyik fontos feladatuknak tekintik, hogy a gyors, robbanékony kézilabdát játszó fiatalokat lelassítsák szerdán. Lám-lám, már egyre több klubnál sportszerűen elismerik a VKKFT produkcióját.  

A teljes interjú Tombor Csabával itt megnézhető:

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!