KONKOLY CSABA AZ ÚJ MESTER – BL-ezüstérmes edző érkezik

Mint azt már hetekkel ezelőtt megírtuk, Tombor Csaba vezetőedző a Fejér B.Á.L.-Veszprém kispadját nyáron a tatabányaira cseréli. Éles József klub tulajdonos akkor jelezte, hogy több szakemberrel is felvették a kapcsolatot és az lehet a befutó, aki elfogadja az egyesület szakmai filozófiáját és legalább három évre elkötelezi magát a Kis Veszprém mellett.

-Konkoly Csaba az új edzőnk, aki Gyöngyösről érkezik hozzánk a nyáron – jelentette be Éles József, klubtulajdonos-ügyvezető a csapattal kapcsolatos legfontosabb információt. – Rendkívül megtisztelő, hogy egy ilyen kiváló, nagy tudású szakember elfogadta az invitálásunkat, aki három évre vállalta a szakmai munka irányítását nálunk. A mi céljaink teljesen összecsengenek Csaba elképzeléseivel, akinek szintén elkötelezett célja egy fiatal, magyar csapat irányítása, a játékosok tudásának további képzése, fejlesztése. Ezért döntött mellettünk. Mivel legjobbjainkat folyamatosan csábítgatják, ezért fel kell készülnünk pótlásukra. Sajnos, úgy tűnik, hogy az akadémiák már inkább saját maguknak képzik a fiatalokat, nem a hazai kluboknak, ezért onnan szinte lehetetlen igazolni olyan kézilabdázót, aki azonnal bevethető és segíteni is tud nekünk. Fazekas Gergő után Vajda Hubára sem számíthatunk, mert a kölcsönadásból visszarendeli a Balatonfüred. Esetleges további változások miatt könnyen elképzelhető, hogy emiatt nekünk is szükségünk lehet majd külföldi játékosokra. Mi ugyanis nem kísérletezhetünk, mert célunk továbbra is az NB I-es tagság megőrzése.  Mint ismert, új mesterünknek nemzetközi hírneve van, hiszen a Győri Audi ETO-t ő vezette először a Bajnokok Ligája döntőjébe. A német TuS Metzingennel pedig EHF Kupa döntős volt.

Az ötvenegy éves, tapasztal szakvezető a győri zöld-fehérekkel négyszeres magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa győztes volt, a gyöngyösi férfi csapattal Liga-kupát nyert és a Covid – járvány miatti lezáratlan bajnokságban esélye volt a bronzérem elhódítására a Csurgótól. Az akkori nagy rivális fair-play-díjas cselekedetének köszönhetően indulhattak az Európa Ligában is a gyöngyösiek. 

-Öt évet töltöttem Gyöngyösön és úgy érezem, amit vállaltunk a klubvezetővel és segítőimmel, azt teljesítettük, hiszen a kiesés elöl menekülő együttesből sikerült egy stabil, középmezőnyben szereplő csapatot összerakni – értékelte gyöngyösi pályafutásának öt évét Konkoly Csaba. -Büszkeséggel tölt el a Liga-kupa megnyerése is. Ezek ismeretében, Szörnyi Attila menedzserem javaslatára, vele egyeztetve, új kihívásra vágytam, ezért is volt vonzó Éles József klubjának ajánlata, hiszen az ellenük lejátszott mérkőzéseken megtapasztalhattuk, hogy mire képes egy magyar fiatalokra épített, sikerre éhes, ambiciózus együttes. Ezt a munkát szeretném folytatni jövő év nyarától Veszprémben. Az, hogy ki lesz a segítőm, az is hamarosan kiderül. Mint ahogy az is, hogy kivel pótolhatjuk a távozó játékosokat. Mert nyilván ez taktikai változtatásokat is kíván, amely szintén szép szakmai feladatot jelent. Azt majd az elnök úr eldönti, hogy a klub filozófiának megfelelően hazai fiatalokkal, vagy esetleg külföldiekkel akarja az eredeti célokat megtartani.

 A klub szempontjából egyik nagyon fontos sarkalatos kérdés megoldódott. Amit egyébként már a játékosok is tudnak, hogy Konkoly Csaba lesz az edzőjük… 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!