Kottából kézilabdáznak

Nem sok idő maradt örülni a Ferencvàros bravúros, kilenc gólos legyőzése után, hiszen itt van az újabb mérkőzés. Szerdán már a  Gyöngyös elleni, idegenbeli összecsapáson kell bizonyítani, hogy a Fradi magabiztos térdre kényszerítése nem csak egy véletlen, a sportágban nagy feltűnést keltő siker, bravúros eredmény volt.

 Bátorkodtam megemlíteni Tombor Csabának, a VKKFT vezetőedzőjének az elutazás előtt, hogy akár már esélyese is lehet az együttese a Gyöngyös elleni bajnoki összecsapásnak.

-Erről szó sincs – hárította el azonnal a felvetést a szakember. – Egyrészt ez egyáltalán nincs így, és egyébként is nagy hiba lenne ha ez még csak gondolat szintjén is megfordulna a játékosok fejében, mert az csak zavart okozhatna.

Fotó: Cseh Péter

Pedig egy ilyen hangos, egyértelmű, magabiztos siker, amit a Fradi ellen bemutatott a csapat, akár túlzás sem lenne. Ráadásul három hónapnyi kényszerszünet után már Komlón is benne volt a meccsben a győzelem lehetősége.

-Szeretném, ha mindenki a helyén kezelné a zöld-fehérek elleni valóban bravúros sikerünket – reagàlt a szakvezető. – A nagy különbségben egy kicsit talán benne volt az is, hogy a Fradi nem hitte el, hogy kikaphatnak nálunk, miután rangadót nyertek a Csurgó ellen. Viszont a mi szempontunkból fontos és lényeges, hogy a csapat megint CSAPAT volt és a srácok kottából kézilabdáztak. Ami azt jelenti, hogy mindent úgy csináltak, ahogy megbeszéltük. A videó elemzés fontos része a követendő taktikánknak támadásban és védekezésben is. Ezért voltak kiváló egyéni teljesítmények is, mert mindenki tudta, ismerte a feladatát és meg is oldotta. Azok is, akik a fáradókat váltották a pályán. Kevesen vagyunk a sérültek miatt, ezért is fontos, hogy senki se zökkenjen ki a szerepéből. Továbbra is ebben a szellemben kell kézilabdáznunk, mert a mi legfőbb erősségünk a közösségi szellemben rejlik. És a játékosok szomjazzák a tudást, tanulni akarnak minél többet, hogy azt utána visszarakják a pályára. És ezt csak a követendő taktika fegyelmezett betartásával lehet megvalósítani.

Fotó: Cseh Péter

Akkor Gyöngyösön mi várható ennek tükrében – hangzott el a kérdés, merthogy evés közben jön meg az étvágy.

-Nem tudjuk, hogy ebben a felfordult világban milyen összetételű ellenfél vár ránk – válaszolt Tombor Csaba. – Egerben elég tartalékos csapattal léptek pályára és csak egy góllal nyertek. De ez minket egyáltalán nem foglalkoztat, nekünk csak a saját játékunkra kell és szabad összpontosítani. De nem tagadom, azért bízom abban, hogy a Fradi elleni siker újabb impulzusokat adott a fiúknak. Tudom, hogy szerdán sem lesz tele a gatyájuk, ahogy eddig sem. Nincs félnivalónk ezúttal sem, mert megint nem mi a vagyunk a meccs esélyesei…

Ez a megközelítés egyszer már bevált. Miért ne sikerülhetne újra. Aztán pénteken következik a Telekom Veszprém elleni városi, testvér rangadó visszavágója az Arénában. De az megint egy más karakterű mérkőzés lesz.

-Donát Tamás-

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!