Küzdésből jeles

A Liga Kupa visszavágó mérkőzésén léptünk pályára szerda este a Gyöngyös otthonában. A sérültek, és a válogatott hét miatt hiányzó játékosaink nélkül, utánpótlás fiataljainkra épülő csapatunk négy gólos hátrányból vágott neki a találkozónak.

Fotó: Cseh Péter

Hári két gólja nyitotta a mérkőzést, majd egy Éles találatot követően újra duplázott balszélsőnk. A kapuban álló Miklós Gergő rögtön már az elején parádés védéseket mutatott be. Többek között ennek is köszönhető volt, hogy mindig mi kényszerítettük az ellenfelet az egyenlítésre. A vezetést először a 18. percben szerezték meg a hazaiak (11-10). Azonban egy újabb Hári góllal rögtön egyenlíteni is tudtunk. Egyik csapat sem tudott jobban elszakadni a másiktól, hol az egyik, hol a másik fél vezetett eggyel. Az utolsó három percben is még egyenlő volt az állás (27. perc 14-14). Gyors két góllal, Hári – akinek ez már a hetedik volt- és Preszter révén újra kettőre nőtt az előnyünk. Azonban a Farkasok játékosa Lakosy előbb büntetőből, majd az utolsó másodpercekben üres kapuba talált be, egálra hozva az első félidő végét (30. perc 16-16).

Fotó: Cseh Péter

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért. A gyöngyösiek Lakosy révén góllal nyitották a második etapot, nálunk pedig Preszter talált utat a hazaiak kapujába. Vendéglátónk ragadta magához a kezdeményezést, most nekünk kellett mindig az egyenlítésért menni. Ez Miklós bravúrjainak és Stranigg góljainak köszönhetően sikerült is.
A 41. percben Vetési talált be és újra mi vezettünk (22-23). Nagyot küzdöttünk a pályán, az utolsó tíz percben is egyenlőt mutatott az eredményjelző (50. perc 27-27). A Heves vármegyei csapat azonban, egy 4-0-ás sorozattal pillanatok alatt megnövelte az előnyét, melyet fiatal balszélsőnk Csizmadia Levente két gólja még megfelezett a végére (60. perc 36-34).

Fotó: Cseh Péter

Kettős győzelemmel, 64-58-as összesítéssel elsőként a HE-DO B BRAUN Gyöngyös csapata jutott be a Liga Kupa döntőjébe.

Liga Kupa elődöntő, 2. forduló: HE-DO B BRAUN Gyöngyös – Fejér-B.Á.L. Veszprém 34-32 (16-16)

HE-DO B BRAUN Gyöngyös: Gyánti B. (K), Nkousa D. 1, Halász L. 4, Jaros O. 3, Mátyás B., Varsandán M. 2, Hegedűs M. 5, Gábori M. 2, Lakosy M. 6, Gulyás M. 1, Schmid P. 3, Gerdán T., Schaffer Zs. 5,  Gráf M., Jóga N. 1, Menyhárt M. 1
Vezetőedző: Bíró Balázs Bertalan

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Miklós G. (K) 15/47, Csizmadia L. 2, Szmetán P., Hári.L. 7, Preszter Á. 3, Éles B. 7, Stranigg J. 5, Szucsik B., Molnár B. 2, Rubos N., Bugyáki D., Vetési B. 5, Szatmári B. 1, Szatmári S., Ihász D.
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Hajdu Tamás, Halász András

Kiállítások: 8 perc, ill., 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill., 3/1

Ezen a mérkőzésen debütált a felnőtt csapatban Ihász Dávid, U20-as és NB II-es csapatunk beállója. Gólt ugyan nem sikerült szereznie, de komoly feladat hárult rá rögtön a mérkőzés elején, mert Bugyáki Dávid szemébe belenyúlt egy gyöngyösi játékos, így hosszabb pihenőre kényszerült a védelem fő felelőse.

Fiatal játékosunkat kérdeztük, hogy milyen volt az első felnőtt mérkőzése

„Nagyon jó érzés és óriási megtiszteltetés volt ilyen nagyszerű játékosokkal együtt pályára lépni a felnőtt a csapatban! Mindenki nagyon sokat segített nekem a pályán és a pályán kívül is, hogy sikeres legyen a beilleszkedésem. Nagyon köszönöm Józsinak, hogy pályára léphettem és megkaptam a lehetőséget tőle!”

Ihász Dávid

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://fb.watch/k9fXDXpQzq/

Következő mérkőzésünkön a magyar bajnokságban a Tatabánya ellen lépünk pályára idegenben.
Időpont: 2023.05.05. péntek, 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!