Legyen ez egy új kezdet! Erőt adó 2 pont az EL-ben

A csoportkör ötödik mérkőzésén a szintén pont nélküli Tatran Presov csapatát fogadtuk a Veszprém Arénában.

Joggal vetődött fel tehát a kérdés a mérkőzés előtt, hogy melyik csapat lesz az, aki elmondhatja magáról, hogy megszerezte első győzelmét az Európa-liga csoportkörében. A sokkal több nemzetközi tapasztalattal rendelkező szlovákok, vagy ebből a szempontból rutintalan hazaiak? 

A találkozó rögtön kétgólos vendég vezetéssel indult. Az első percekben már szükség volt Balogh óriási teljesítményére a kapuban, aki megakadályozta, hogy hárommal is elhúzzon az ellenfél. Szmetán szerezte első gólunkat, majd Szrnka is betalált (3-2). Egy szabálytalan zárást követően a Presov újra támadhatott, de kapusunknak, aki ismét védett, valamint Ludmán bombájának köszönhetően tartottuk a lépést (8. perc 3-4). Ezek után jött sajnos egy rövidzárlat. A pontatlan támadás befejezéseknek, labdaeladásnak és technikai hibáknak köszönhetően gyorsan négyre nőtt a hátrányunk.

Fotó: Cseh Péter

(10 perc 4-8), ekkor Konkoly Csaba időt is kért. Ez után Éles Benedek büntetőt harcolt ki, melyet értékesített is. A Tatran továbbra is nagy iramban folytatta a mérkőzést, miközben hiába alakítottuk ki helyzeteinket, azokat nem sikerült gólra váltani. Ekkor Pulay is pályára lépett, és rögtön megszerezte első találatát. Kezdtünk magunkra találni. Gál Dominik, majd egy újabb Pulay találattal és a pazar teljesítményt nyújtó, akkor már a hetedik védését bemutató Balogh vezérletével egy 4-1 es rohamot produkálva egy gólra zárkóztunk fel.

19. perc 10-11). Ekkor az ellenfél tette le a „T” betűt. Ez igen hasznosnak is bizonyult, rögtön két gólt szerezve az időkérés után. Az amúgy biztos kezűnek mondható Stranigg a negyedik próbálkozását sem tudta gólra váltani, helyzeteink maradtak ki és ismét hat gól lett a Tatran előnye. Egy teljesítményében igen hullámzó első félidő utolsó perceiben Gál labdaszerzése és Szmetán góljai, valamint a többször, de nem érdemtelenül említett Balogh védése, illetve Éles újabb értékesített büntetője segítette csapatunkat, hogy a szünetre hátrányunk a felére csökkenjen (félidő 13-16).

A második félidő rögtön egy Pulay góllal indult.

Az ellenfél támadását Balogh sokadik védése hiúsította meg, bár Ludmán ezt követő lövése nem vált gólra. Azonban védekezésünk remekül összeállt, ebben óriási szerepe volt a visszatérő Bugyáki Dávidnak és Gál Dominiknak, aki remekül blokkolta az ellenfél lövését. Az újabb Éles találatnak, az említett védelemnek és az akkor már ötödik gólját jegyző Pulay Gábornak köszönhetően a második félidő 9.percében átvettük a vezetést (39. perc 19- 18).

Az ezt követő időszakra a gyors gólváltások, hazai részről a pazar kapusteljesítmény és úgy összességében az igazi csapatmunka volt a jellemző. Az ellenfél hiába egyenlített többször is. Éles Benedek újabb büntetőt értékesített, ami már a hatodik találata volt és a visszatérő Bugyáki is igazi vezére volt a védelemnek. A második félidő első 15 percét így sikerült 10-6-ra megnyernünk. A 48. percben Hári is megszerezte első gólját és állandósulni látszódott a két gólos előnyünk. Bár az utolsó percre fordulva az ellenfél még az egyenlítésért is támadhatott, de Balogh Tibor – bemutatva 17.(!!) védését – ezt megakadályozta. 20mp-el a vége előtt egy gólos vezetésnél ismét nálunk volt a labda, Konkoly Csaba rögtön időt is kért. A mérkőzés utolsó találata Éles nevéhez fűződik, ami egyben neki a kilencedik gólja volt (vége 30-28).

Fotó: Cseh Péter

Megszereztük tehát első győzelmünket az Európa-liga csoportkörében és újra együtt örülhettünk szurkolóinkkal a mérkőzés végén. Külön köszönjük a támogatásukat, akár a helyszínen, akár a képernyőkön keresztül is tették azt.

Keretünkben ismét szerepeltek utánpótlás játékosaink, név szerint: Szatmári Bence, Rubos Norbert és Szucsik Benedek is. Annak ellenére, hogy komolyabb szerepet nem kaptak most, egy nagyon jó mérkőzésen újabb hasznos tapasztalatokat gyűjthettek nemzetközi szinten.

A mérkőzés végén vezetőedzőnk, és a kiváló teljesítményt nyújtó kapusunk értékelt röviden.

Konkoly Csaba

Már nagyon vártunk erre a győzelemre, ez most nagyon fontos volt nekünk. A mai sikerünk kulcsa a jó csapatszellem és csapatmunka volt.
Fotó: Cseh Péter

Balogh Tibor

Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen nagyot küzdöttünk. Nagyon jó volt a védekezés, főleg a második félidőben. Mindenki hozzátett a győzelemhez. Ezt a formát szeretnénk átvinni a magyar bajnokikra is.
Fotó: Cseh Péter

EHF Európa-liga, 5. forduló, Fejér-B.Á.L.Veszprém – Tatran Presov: 30-28 (13-16)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 17/44, Miklós G. (K) 0/1, Éles B. 9, Pulay G. 6, Szmetán P. 5, Gál D. 4, Szrnka L. 2, Ludmán M. 2, Hári L. 1, Stranigg J. 1, Molnár B., Szatmári B., Szucsik B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba 

Tatran Presov: I.Chupryna (K) 10/31, M.V.Colodeti (K) 2/9, O. Rabek 8, N.Ivanovic 6, S.L. Garcia 4, R. Tsarapkin 4, V.Kasatkin 3, L. Urban 2, P.C. Hernández 1, M. Davidovic 1, D. Khalan, D. Mital, D.Radchenko
Vezetőedző: Marek Gernat

JV: Covalciuc Igor (MD), Covalciuc Alexei (MD)

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2

Következő mérkőzésén is szeretne bizonyítani, és újra pontokat szerezni a csapat, ezúttal a magyar bajnokságban. Szombaton 16 órától a Budai Farkasokat fogadjuk a Március 15. úti Sportcsarnokban, míg december 13-án Eperjesen lépünk pályára az Európa-liga csoportkörének 6. fordulójában.

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!