Első edzőmeccsünkön legyőztük a Balatonfüredet

Nem várt, nagy különbséggel nyerte meg élvonalbeliként első tesztmérkőzését felnőtt csapatunk az újjáalakult Balatonfüredi KSE ellen.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta, vagyis március közepe óta az első kézilabda derbit rendezték szerdán, ahol a Balatonfüredi KSE edzőmérkőzésen fogadta első élvonalbeli idényére készülő Veszprémi KKFT-t. A szurkolók is ki voltak már éhezve a sportra, jól jelzi, hogy az Eötvös iskola lelátója gyakorlatilag megtelt.

Borbély védésével kezdődött a tesztmeccs, majd Bóka szerezte az első találatot. A mi oldalunkról Szmetán Péter jegyezte az első gólt. A 6. perchez érve Borbély már harmadik bravúrját mutatta meg. A Füred 2-1 után egyszerűen lestoppolt, a túloldalon viszont Fazekas és Éles vezérletével szépen gyarapítottuk góljaink számát (10. perc: 2-6). A srácok ha már átvették a vezetést, jól is sáfárkodtak vele, fokozatosan növelte a különbséget, a félidő végén 15-8 volt az állás.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A második játékrészben sem volt sansza a négy hetest is kihagyó házigazdáknak, csapatunk végig vezetve, magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

György László: – Az eredmény önmagáért beszél, jócskán van hová fejlődnünk. Sajnos sok helyezetet elkönnyelműsködtünk, rengeteg ziccer, jó lehetőség maradt ki, és akkor a négy elhibázott htesről nem is beszéltem még. Keressük a hármas és kettes védőinket, és támadásban sem működtek a párkapcsolatok. Óriási munka előtt állunk.

Tombor Csaba: – Fantasztikus volt a hozzáállásunk. Ebből a későbbiekben sem szabad alábbadnunk, ez lehet a mi fegyverünk. Az a találkozó minden pillanatában érződött, hogy sikerre éhes a társaságunk. Szerintem minden meccset, legyen szó bajnokiról, vagy felkészülési mérkőzésről, így kell megélni. Másképp nem érdemes.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BKSE–VKKFT 17-30 (8-15)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Horváth, Marton.

Balatonfüredi KSE: Andó. Seprős (kapusok) – Bóka 4, Shynkel, Szöllősi B. 4 (1), Topic, Pulay 4, Pedro, Kemény 1, Dénes, Ág 1, Szűcs 2, Határ, Kőhegyi, Varga M., Malinovic 1. Edző: György László.
Veszprémi KKFT: Borbély, Miklós, Ágoston (kapusok) – Hári 4 (1), Seregi, Éles 5 (2), Somogyi, Bartha 4, Tóth M. 1, Fazekas 2, Kristóf 1, Tóth A. 1, Szmetán P. 3, Szakály 4 (2), Vajda H. 3, Szeitl 2, Bugyáki, Füleki. Edző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/1, ill. 5/5.

forrás: veol.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!