MINDEN KEZDET NEHÉZ

A cím egyértelműen összefoglalja a Fejér-B.Á.L. Veszprém – Komló két gólos vereséggel (32-34) végződött összecsapás lényegét. Természetesen hazai szemszögből értékelve a látottakat, tapasztaltakat.

Ahogy a találkozó utáni sajtótájékoztatón Konkoly Csaba, a veszprémiek új mestere is fogalmazott, hullámzó mérkőzést játszottunk, amiben benne voltak a mi hibáink is.

A minimális különbségű vereség mindig a legfájóbb. Különösen annak tükrében, hogy nagyon “mélyről” indulva (9-14, a 20. percben) kétszer is visszakapaszkodott a meccsbe Éles József klubja. Hiszen 22-22 és 24-24 után visszavehették volna a vezetést Stranigg Jánosék (8 gól), de kimaradt az üres kapus lehetőség és kulcs pillanatban a ziccer is a kapufán csattant.

Fotó: Cseh Péter

De álljunk meg egy pillanatra a 27-28-nál, amikor a vendégek játékosa a szélről fejbe lőtte Podoba János kapust, amiért az új szabályok szerint egyértelműen két perces büntető jár. A játékvezetők nem így látták, viszont rögtön utána kiállítottak – jogosan – egy veszprémi játékost. Így lett a végletekig kiélezett játékban a lehetséges emberelőnyből, emberhátrány, amit a komlóiak gólra váltottak. Ez azonban nagyban befolyásolta a végjátékot, amit a vendégek bírtak jobban idegileg és tartani tudták az egy-két gólos előnyüket. A hazaiak erejét a kritikus pillanatokban felőrölte, hogy folyamatosan kellett az eredmény után futni.

A három sérült hiánya, valamint hét új játékos csapatba építése rendkívül időigényes feladat. Emiatt még nagyon törékeny a csapat, amely azért ezúttal is megmutatta küzdőképességét és emelt fővel jöhetett le a pályáról. De megmutatkoztak a hibák is. Különösen védekezésben kell nagyot javulni a folytatásban, mert feltűnő volt, hogy a Komló nagyon gyorsan dolgozott ki ziccereket és többször a lövőkre sem volt kilépő ember, amit kíméletlenül kihasználtak a vendégek, (Melnyicsuk 10 gól). Támadásban is sok a pontatlanság, a meg nem értés, a páros kapcsolatok működése, összecsiszolása szintén további korrekciókat igényel. Igazi tét meccseken lehet ezeket összerakni. Ahogy az várható volt, a hagyományoknak megfelelően izgalmas, nagy csatát vívott a két csapat, amelynek végén a kevesebbet hibázó nyert az idénynyitón. Jó lett volna bravúr győzelemmel kezdeni. Budakalászon lehet ezt megpróbálni a második fordulóban.

Donát Tamás

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!