Ötből öt, ezúttal a Vecsést ütötte ki a VKSE

A másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság újonca negyed óra után sebességet váltott, és simán győzött a Veszprém Arénában.
A két csapat őszi meccsén a Vecsés szoros győzelmet aratott, így a visszavágás vágya is fűthette a tavasszal négymeccses győzelmi szériát produkáló Veszprémet. A VKSE a dobogón maradásért küzdhetett, a Vecsés SE az élmezőnyhöz zárkózott volna.

Uzonyi és Tombor gólváltásával indult a találkozó, melyet az erőlködés jellemzett leginkább az első tíz percben. Mindkét alakulat sok hibával játszott, előnyt egyik fél sem tudott kialakítani. Veszprémi oldalon Kovács és Márkus tudott betalálni, a másik kapunál a jobb szárny, az egykori NB I-es Wieszt és Uzonyi termelte a gólokat (10. perc: 3:3).

Fotók: Tál Dominik - vehirsport.hu

Fotók: Tál Dominik – vehirsport.hu

Márton jóvoltából tíz perc után először vezetett a VKSE, majd Csontos egalizált, s továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek (19. perc: 7:7). Ebben az időszakban Szász védései is kellettek ahhoz, hogy ne vegye vissza a vezetést a Pest megyei gárda. Az első játékrész utolsó harmadánál megrázta magát a vendéglátó, s négy perc alatt öt-nullás szériát produkált. Tombor hetesével indult a hazai offenzíva, majd Pásztor lopott labdát, s indította Mártont, aki nem hibázott. Tombor találata után újabb Márton gólnak örülhetett a Veszprém Aréna közönsége, majd Heiczinger beállóból lőtt a hálóba (24. perc: 12:7). Időt kért a vendégek mestere, Nagy Károly, s úgy nézett ki, meccsben maradnak tanítványai. Wieszt, Hegedűs és Uzonyi is csökkentette a távot, az emberelőnybe kerülő vendéglátó azonban gólokra váltotta lehetőségét, Tombor, Kisék, majd a félidei ötgólos különbséget beállító Heiczinger révén (15:10).

Fordulást követően már egy pillanatra sem engedtek ki Zsigmond György kézilabdázói, sőt, érkezett a veszprémi henger. Márton, majd a jól beszálló Gulás is betalált, s lerohanás-gólok sorozatát lőtte a vendéglátó, amely Márton kínaiból lőtt találata után tíz góllal húzott el bő negyed órával a vége előtt (43. perc: 24:14). A Vecsésnek már csak a csúfos vereség elkerülése lehetett volna a tét, de erre sem telt erejükből. Ötlettelen kézilabdát mutatott, s rengeteg hibát – köztük két büntetőt – vétett Nagy Károly csapata.

Zsigmond György bátran cserélgethette a pályán lévőket, a fiatalok is pályára kerültek. A fitatal szélső, Végh két góllal hálálta trénere bizalmát, s a remeklő Szászt váltó, „hetesölő” Csíki sem maradt adós a jó játékkal. A végére nem maradtak már izgalmak, a VKSE szétlőtte ellenfelét, a végeredmény tizenöt gólos hazai siker, amivel továbbra is második helyen áll az NB I/B újonca.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati-csoport, 18. forduló
Veszprémi KSE–Vecsés SE 32:17 (15:10)
Veszprém Aréna, 250 néző. Vezette: Baranyai N., Baranyai Zs.
Veszprém: Szász – Tombor 6 (3), Lelkes 2, Kovács Gy. 1, Kisék 2, Márton 7, Márkus 1. Csere: Csíki (kapus) Pásztor 1, Heiczinger 3, Patkós 1, Szobol 2, Vasvári 1, Végh Z. 2, Gulás 3. Vezetőedző: Zsigmond György.
Vecsés: Nagy M. – Wieszt 3, Uzonyi 4, Gálli 1, Győrfi, Csontos 2, Kiss I. Csere: Róth (kapus), Kaló, Antal 3, Auer, Gazdag 2, Hegedűs 1, Szerencsés 1, Sápi. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/0.

Edzői értékelés

Zsigmond György: – Maximálisan elégedett vagyok a ma látottakkal. Kezd összeállni az együttes, mindenki beállt a sorba, s az is fontos, hogy tavasszal minden mérkőzésen teljes kerettel tudtunk kiállni. Az ősszel ez nem mindig alakult így. Nagyon jó meccset játszottunk ma, de már a következő mérkőzésekre kell koncentrálnunk, hiszen négy komoly ellenfél vár ránk. Csurgó, Szentendre, Győr, Dabas, mind komoly erőpróba lesz, Itt fog eldőlni, hogy hányadik helyen végzünk a tabellán.


Az MKB Veszprém U23 szintén az Arénában fogadta ellenfelét, a Várpalotát. Éles József fiatal együttese gólzáporos meccsen nyert a megyei rivális ellen.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!