Tinédzser-party

A FEJÉR-B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabda csapata visszatért a Március 15. utcai csarnokba, ahol már játszott korábban a másodosztályban. Az Arénát elhagyva abban reménykedik a klubvezetőség, hogy a mintegy négy-ötszáz, rendszeresen mérkőzésüket látogató szurkolók összehatásában jobb hangulatot, erősebb atmoszférát varázsol, mint a korábbi létesítményben és ezzel nagyobb nyomás alá helyezik az ellenfeleket.

Ennek volt a főpróbája a Budakalász elleni Liga-kupa csoportmérkőzés, amelynek még presztízs értéke is alig volt, hiszen az eredménytől függetlenül (pénteken lesz a visszavágó) a két csapat már tovább jutott és még az sem számít, hogy első, vagy második helyen, hiszen ha mindegyik csoportban vége lesz a küzdelmeknek, sorsolást követően folytatják a csapatok, de már kieséses rendszerben.

fotó: Cseh Péter

A mérkőzést lehet több szempontból is értékelni elsősorban hazai szempontból. A covid-járvány újra végig söpört a Kis Veszprémen, ezért a kulcsjátékosok többsége nem játszhatott. Aki csak tudott és lehetett igyekezett segíteni a felnőtt keret tagjai közül. Ebből fakadóan Tombor Csaba vezetőedző egészen az ifjúsági csapatig nyúlt vissza. Igazán jól eső érzés volt látni a tini srácokat, akik igyekeztek beilleszkedi a felnőtt csapat játékrendszerébe és ezzel sokáig partiban is voltak a Csoknyai István vezette Budakalásszal. A vendégek ugyan többször elléptek négy-öt góllal, de a veszprémi tinik egyszer utol érték őket és egészen a hajráig gyötörték ellenfelüket, ahogy megszokhattuk a nagyoknál, (22-24/8-11). Nagyon elfáradtak a fiatalok, de ahogy mondják: teher alatt nő a pálma.

A lelátón ülők új nevekkel, tehetségekkel ismerkedhettek meg, akik közül néhányan stabil, első osztályú játékosokká fejlődhetnek, ha ők is nagyon akarják ezt. Említsük meg azokat, akik harcosan helytálltak a felnőttek között a pályán, vagy a kispadról erősítették társaik erőfeszítéseit és büszkén viselték a Fejér B.Á.L. – Veszprém mezét: Kaiser Bálint, Csizmazia Marcell, Fercsik Dániel, Preszter Ákos, Szathmári Bence, Uhrin Roland, Szathmári Sándor, Fazekas Áron és a balszélen bemutatkozó, négy gólt is jegyző Farkas Máté. Czabula Huba is ennek a generációnak az egyik nagy tehetsége. Az ifjúsági válogatott a betegségből lábadozva nem játszhatott, viszont vállalta a pályatörlő szerepét. Jelezve ezzel is a klub iránti elkötelezettségét, a közösséghez való tartozását. Szép, volt srácok! Gratuláció a klubnak is, hogy ilyen háttere van a felnőtt csapatnak!…

Gyógyulást a betegeknek!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!