Tombor Csaba: Nincs szégyenkezni valónk

A sorsolásnál Fortuna nem fogadta kegyeibe a Fejér B.Á.L. Veszprém NB I-ben “másodéves” férfi kézilabda csapatát, hiszen az eddig lejátszott hat fordulóban megmérettek a mezőny legerősebb csapataival, a Balatonfüreddel, Telekommal, Gyöngyössel és a Pick Szegeddel is. Ráadásul ebből háromszor idegenben kellett pályára lépni Tombor Csaba vezetőedző együttesének.

-Bár a papírformának megfelelően ezeken az összecsapásokon kikaptunk, ennek ellenére nem vallottunk szégyent, viszont a már kötelező meccseket behúztuk – összegezte az eddig történtek légyegét a szakmai vezető. – Ahogy megszokhatták tőlünk, mindig az utolsó pillanatig küzdöttünk és meggyőződésem, hogy sok tapasztalatot gyűjthettünk a vesztes találkozókból is. Ennek a későbbiekben kamatozni kell. Szombaton Egerben játszunk,  zsinórban negyedszer idegenben. Ennek ellenére úgy látom, az edzéseken pszichésen is bírják a srácok a terhelést. Semmi nyoma a vereségek okozta negatív gondolkodásnak. Sőt, a fiúkat fűti a vágy, hogy a Heves-megyeiek ellen újra megérezzék a győzelem ízét. Velük vegyes a mérleg, mert ott nyerni tudtunk, itthon viszont kikaptunk a legutóbbi idényben. Ráadásul az egriek úgy tűnik, elkapták a fonalat. Csak egy csapat és mindössze két pont pont van köztünk a tabellán. Ezért nagyon nehéz összecsapás vár ránk. Ahogy mondani szokták: ki-ki meccset vívunk ellenük.

fotó: Cseh Péter

A klub tulajdonosa is úgy érzi, hogy az a tervezett négy pont, amit bekalkuláltak, azt megszerezték. Éles Józsefnek csak egészen kicsi hiányérzete van az eddig történtekkel kapcsolatban.

-De az is csak azért, mert Gyöngyösről megint majdnem sikerült ponttal haza jönni, sőt, akár kettő is lehetett volna, mert az esélyt a csapat megteremtette magának – mondta a korábbi kétszeres világválogatott, veszprémi ikon. – Kicsit tartottam attól, hogy a több, mint ezer hazai szurkoló milyen hatással lesz a srácokra, mert a Covid miatt legutóbb zártkapus meccsek voltak, de megilletődöttség nélkül harcolták végig a találkozót az esélyesebb ellenfél otthonában. Bízom benne, hogy hamarosan eljön majd az a pillanat is, amikor az ilyen és hasonló kritikus pillanatokban átlépjük saját árnyékunkat és a szinte ötvenöt percig kézben tartott meccset a végén megnyerjük.

Éles József úgy véli, hogy eddig nem a legnehezebb mérkőzéseken van túl a csapat, hanem ahol tanulni, tapasztalatot szerezni lehetett. Az igazi, nagy csaták azok csak most következnek. Az olyan bajnokik, amelyen nagyjából hasonló tudású és felkészültségű, de még mindig nagyobb élvonalbeli rutinnal felvértezett gárdákkal kell felvenni a küzdelmet a pontokért, amiből most négy van és ez a 11. helyet jelenti a 14-es mezőnyben. Az egri két ponttal viszont lehetne feljebb araszolni a középmezőny felé… 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!