Újabb siker idegenben

Péntek este a Budai Farkasok ellen idegenben léptünk pályára a Liga Kupa 4. fordulójában.

Utolsó csoportkörös mérkőzésünk tétje, az „A” csoport második helyének megszerzése volt, és a hazai pályán elért döntetlen után nyerni szerettünk volna.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első hét percben csak egy gólt kaptunk. Ebben óriási szerepe volt a kapuban álló Kaiser Bálint parádés védéseinek (7. perc 1-4). Ekkor hibáinkat kihasználva az ellenfél még kiegyenlített. (4-4)  Lövőink Éles és Stranigg góljai, valamint az ismét jól működő szélső játékunknak köszönhetően a félidő végén azonban, a magabiztos vezetés tudatában mehettünk pihenőre (13-17).

Éles Benedek (Fotó: Cseh Péter)

A második 30 perc elején Éles Benedek háromszor is betalált és gyorsan hétre nőtt az előnyünk (35. perc 14-21). Sajnos eladott labdáink száma is növekedett, a Farkasok kezdtek felzárkózni (43. perc 22-25). Éles Zsombor két góljával ismét probáltunk elszakadni, de hibáinkat kihasználva az ellenfél az 53. percben még kiegyenlített. (28-28).
Ekkor örülhettek utoljára a hazai szurkolók gólnak, mert az utolsó hét percben Podoba János kapuja érintetlen maradt. Parádés teljesítményét hálóőrünk a 60. percben egy büntető védésével koronázta meg (28-32).

Podoba János (Fotó: Cseh Péter)

Az általunk meccs legjobbjának ítélt kapusunkat meg is kérdeztük, hogy ő hogy érezte azt a bizonyos utolsó 7 percet.

„Szerintem azért sikerült ilyen jól a vége, mert nem is gondolkoztam az eredményen, csak arra törekedtem, hogy a saját feladatomat a lehető legjobban megoldjam. Aztán jól sikerültek a védések.”
Konkoly Csaba (fotó: Cseh Péter)

A mérkőzés után vezetőedzőnk, Konkoly Csaba is értékelte a csapat teljesítményét.

„Fegyelmezett védekezéssel és taktikus támadásokkal indítottuk a mérkőzést és ez megmutatkozott a játékunk eredményességében is az első félidőben.Jó kapusteljesítménnyel (Bálint) sikerült egy megnyugtató előnyt felépítenünk. A második félidőben a támadásbefejezésekbe több egyéni hiba csúszott , majd a cseréknek is köszönhetően csökkent az előnyünk- amit azonban kapusbravúrokkal (Jani)tudtunk kompenzálni. Így a végjáték izgalmasra sikerült ,de nyertünk.”

Győzelmünkkel az is eldőlt, hogy az „A” csoport második helyén végeztünk és a nyolc között a Dabas csapatával fogunk megmérkőzni.

Liga Kupa 4.forduló: Budai Farkasok-Rév Group – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 28-32 (13-17)

Budai Farkasok-Rév Group: Merkovszki P. (K) 8/20, Nánási L. (K) 3/20, Turák F. 3, Puskás M., Auer C., Nourelden K. 8, Németh A. 1, Szövérdffy Sz. 3, Holdosi B. 4, Rédai K. 2, Kovács Á. 5, Nagy Sz. 2
Vezetőedző: Koi Endre

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Podoba J. (K) 11/24, Kaiser B. (K) 8/22, Tóth P. 1, Éles Zs. 2, Szmetán P. 2, Hári L. 5, Preszter Á. 1, Éles B. 6, Stranigg J. 5, Ludmám M. 1, Molnár B. 6, Szrnka L. 1, Bugyáki D. 2, Vetési B., Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Hétméteresek: 2/5, ill. 2/2

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/budaifarkasok/videos/711167773742900/

Következő mérkőzésünkön már a Magyar Kupa sorozatban lépünk pályára, ahol a tét a legjobb nyolcba kerülés lesz.
Szintén Budaörsön fogunk játszani a Budai Farkasok ellen.
Időpont: 2023.02.01.18:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!