Vajda Huba a felnőtt válogatott keretben!

Mint ismert, szerdán este a Veszprém Arénában a magyar férfi kézilabda válogatott a spanyolokat fogadja Európa-kupa mérkőzésen. A megbetegedett Gulyás István helyett a Nagy László – Chema Rodriguez kettős irányítja az edzéseket és a rangos összecsapáson ez a duó látja el a szakmai feladatokat. Klubbunk ügyvezetője oszotta meg az örömhírt:

-Beállós játékosunk, a húsz éves Vajda Huba is bekerült a felnőtt válogatott keretbe – mondta Éles József. – Nagy öröm ez nekünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez egy előlegezett bizalom a kézilabdázónknak, de mégis felfigyeltek rá, mert az első három fordulóban is megmutatta a tehetségét, az évek óta a korosztályos válogatottban meghatározó játékosunk.

A junior válogatottba Vajda Hubán kívül meghívást kapott Sótonyi László edző keretébe Fazekas Gergő, Tóth Péter és Seregi Mátyás is, ahonnan egyből a felnőttekhez irányították a klub játékosát. A sok hiányzó miatt még az is elképzelhető, hogy szerdán a veszprémi szurkolók előtt bemutatkozhat a címeres mezben, a Pick Szeged ellen rendkívül gólerősen játszó, Alilovicot „megcunderező” ifjú tehetség.

Fotó: Cseh Péter

-Óriási megtiszteltetés, hogy rám is gondolnak a felnőtt válogatott keretnél. Talán még fel sem fogtam igazán, hogy itt lehetek a Betekints Hotelben a spanyolok ellen készülő keretben – mondta kissé megilletődötten Vajda Huba. – Igen, megfordult a fejemben a gondolat, hogy a rangos mérkőzésen először pályára léphetek magyar válogatott mezben. Ez óriási inspirációt jelent nekem a klub munkában is.

Éles József jelezte azt is, hogy november 15-én Komlón játszik újra bajnoki mérkőzést a csapat. Majd utána egy hét múlva a Ferencvárost fogadják, ha nem történik valami váratlan fordulat a Covid-járvány miatt. Majd nem sokkal később a a Telekom Veszprém elleni városi rangadó következik.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!