Várvédők egymás ellen

Négyszázhatvankilenc évvel ezelőtt, 1552-ben Vas Mihály kapitány védte a veszprémi várat, de a törökök egy hétig ágyúzták és végül megnyerték az ütközetet. Ugyan ebben az évben az ország másik felében Dobó István kapitány megvédte az egri várat a betolakodóktól.

A kései leszármazott, virtuális várvédők csütörtökön egymás ellen játszanak a Veszprém Arénában. A remek formában lévő, legutóbbi két bajnoki mérkőzését is megnyerő Veszprémi KKFT a feljövőben lévő, ugyancsak egyre eredményesebben kézilabdázó, az újonchoz hasonlóan szintén Csurgót legyőző Eger lesz az ellenfél.

fotó: Cseh Péter

Tombor Csaba vezetőedző csapata a számok tükrében csak annyival esélyesebb újabb ellenfelénél, hogy otthon játszik a riválisával. Ez bizony egy ki-ki meccs lesz a javából, hiszen a hazaiaknak csak egy győzelemmel és egy ponttal van többje a látogatóknál. Ráadásul Tóth Edmond mester gárdája eggyel kevesebbszer lépett pályára. Ezért is nagyon fontos lenne nyerni a veszprémi fiataloknak, mert vereség esetén az egriek megelőzhetik a VKKFT-t.

A nagy kérdés az lesz, hogy a még azért “törékenynek” számító hazai gárda mennyire tudja stabilizálni jó formáját és  alkalmazni legfélelmetesebb pálya fegyverét, a kontrából induló lerohanásokat. 

Éles József klubja a bent maradást tűzte ki megvalósítandó célként, amely a sikerek után sem változott. Viszont egyre több tapasztalatot gyűjtenek az NB I ifjú “tanoncai”. Ez egy igazi erőfelmérő lesz a két csapat között, hiszen nagyjából azonos játékerőt képviselnek az egymásnak feszülő ellenfelek.

fotó: Cseh Péter

Veszprémi siker esetén tovább nőhet az önbizalom, amely felhasználható lehet a vasárnapi, balatonfüredi szomszédvári megyei rangadón.

-Az Orosházi győzelmünkhöz a Csurgó elleni sikerünkkel gyűjtöttünk lelki erőt és nagyon boldogok voltunk a két egymást követő újabb pont gyűjtéséknek – mondta Éles Benedek, aki rendkívül gólerősen kézilabdázik hosszan tartó sérüléséből felépülve. – Az egriek is jó formába lendültek. Ők szintén megnyerték a legutóbbi két összecsapásukat. Ezért biztos, hogy nehéz, kiélezett csata vár ránk. A saját játékunkat kell ráerőltetni az ellenfelünkre. Ami azt jelenti, hogy a stabil védekezésből, labdákat szerezve, minél több lerohanásból lőtt gólt szerezzünk. Ha ez kevesebbszer lenne, akkor bizony megnehezítenénk magunknak az újabb győzelmet, amiben nagyon bízunk a játékos társaimmal.

Aki kíváncsi arra, hogy tud-e zsinórban harmadszor is nyerni a legmagasabb osztályban izmosodó újonc VKKFT, a csapat Youtube oldalán csütörtökön este, 18 órától élőben megnézheti a mérkőzést.

Éles Benedek teljes nyilatkozata pedig itt látható:

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!