Visszavágni Egerben

Három nappal a Magyar Kupában dicséretesen elért negyedik hely után újra a bajnokság kerül fókuszba a férfi kézilabda NB I-ben a Veszprémi KKFT – nek is.

Csapatunk ahhoz az Egerhez látogat, amely vendéként bevette a veszprémi várat. Egy góllal tudtak nyerni a királynék városában és azóta is eredményesen kézilabdáznak az egri vitézek. A hetedik helyen állnak és öt ponttal is többjük van, mint a mieinknek a tizenegyedik pozícióban. A tabella azért csalóka, mert két meccsel többet is játszott Tóth Edmond edző együttese. Így az esetleges veszprémi sikerrel egy lépéssel közelebb kerülhet Tombor Csaba mester gárdája a péntek esti riválisához és előzheti a  két találkozóval szintén többet játszó Budakalászt. És ha ehhez hozzátesszük, hogy szerdán a sereghajtó  Orosházát fogadják Borbély Ádámék, akkor leírható, hogy továbbra is mozgalmas napok várnak a csapatra. Két sikerrel ugyanis akár a nyolcadik helyre is előre léphetnének Kristóf Mátyásék, amely rendkívül jól mutatna a  táblázaton a tizennégyes mezőnyben.

fotó: Cseh Péter

-A veszprémi összecsapást nagyon elrontottuk az Eger ellen – ismerte el Tombor Csaba a VKKFT vezetőedzője. – Nagyon sokat kivett belőlünk, hogy hat gólos hátrányból kellett utolérnünk őket. A végén viszont akár nyerhettünk is volna, hiszen a két perccel a vége előtt döntetlennél ismét hibáztunk, így tudott győzni ellenfelük. Ezúttal nem titkolom, szeretnénk visszavágni nekik és visszahozni Veszprémbe az akkor elvesztett két pontot. Ami nagyon nehéz lesz, mert vendéglátóink alaposan összeszedték magukat. Mi viszont két fantasztikus, küzdelmes kupa meccsen vagyunk túl, amely lendületben tartott bennünket és nagyon bízunk abban, hogy ez kitart péntek estig. Utána sem lehet egy kicsit sem szusszanni, mert szerdán még az egrinél is fontosabb összecsapás vár ránk, amelyen már nekünk kell viselnünk az esélyesség terhét.

Ennek a fiatal csapatnak minden mérkőzés igazi megmérettetés az élvonalban, de egyben bizonyítási,  rutin, tapasztalat gyűjtési lehetőség is a fiúknak…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!